Post Doc Fellowships
Romanian Society of Biochemistry
Romanian Journal of Biochemistry

 
                
Romana
 
 
     
 

SCOALA DE STUDII ACADEMICE POSTUNIVERSITARE

''SCOALA NORMALA SUPERIOARA''

Calea Grivitei nr 21, 010702

Bucuresti

Tel: +40 21 311 77 80

Fax: +40 21 319 65 05

E-mail: snsb@imar.ro , www.snsb.online.fr

 

 

INSTITUTUL DE BIOCHIMIE

AL  ACADEMIEI  ROMANE

Spl. Independentei 296, 060031

Bucuresti

tel: 021.223.90.69

fax:021.223.90.68

 

Admitere 2015

MASTERUL DE ELITA IN CHIMIE BIOLOGICA,

al Scolii Normale Superioare Bucuresti

Program acreditat ARACIS

 

Programa si Informatii Suplimentare

 

 

Obiectiv: Masteratul in Chimie Biologica, MSc-CB, al Scolii Normale Superioare Bucuresti, SNSB, se adreseaza studentilor de elita interesati de cariere in cercetare in domenii de varf ale stiintelor vietii la nivel molecular. Programul MSc-CB urmareste initierea tinerilor creativi si talentati in cercetarea biomoleculara si conectarea acestora cu cei mai buni specialisti in domeniu din tara si din strainatate.

Model: Scoala Normala Superioara Bucuresti (SNSB) a fost creata dupa modelul Scolilor Normale Superioare din Paris si din Pisa si al colegiilor Universitatilor Cambridge si Oxford, dupa un proiect formulat de tineri cercetatori absolventi de doctorate la universitati de prestigiu precum Massachusetts Institute of Technology, Ecole Normale Superieure Paris, Pennsylvania State University etc.

Durata: 4 semestre, pe perioada 2014-2016.

Structura: Activitatile sectiei de Chimie Biologica sunt supravegheate de un Consiliu Stiintific format din personalitati mondiale ale domeniului. Profesorii SNSB sunt cadre didactice si cercetatori din intreaga lume care sunt stiintific activi si au rezultate  prestigioase in cercetare. Cursurile se vor tine sub forma de module compacte, pe parcursul a 1-2 saptamani.  Consiliul Stiintific alege in fiecare an prin vot cursurile cele mai potrivite dintr-o lista in care pot propune cursuri profesori si cercetatori de la orice institutie romaneasca sau straina.

Finantare: Finantarea pentru anul 2015-2017 a SNSB este asigurata de firma Softwin si Fondul Romano-American pentru Investitii.

Locatie si suport: Activitatea sectiei de Chimie Biologica a SNSB - cursuri si laboratoare - are loc la sediul si cu sprijinul Institutului de Biochimie al Academiei Romane.

 

 

Sesiunea de admitere 2015.

Examen de Admitere: va avea loc in ziua de 15 octombrie 2015, orele 1000 la camera 304 a Institutului de Biochimie. Examenul va pune accent pe evaluarea capacitatilor intelectuale si creative ale candidatilor, precum si a capacitatii de intelegere a fenomenelor biologice la scala moleculara.

Taxe. SNSB nu percepe taxe de studiu pentru studentii admisi in cadrul programelor MSc. Mai mult, in limita fondurilor obtinute din sponsorizari, SNSB asigura studentilor prime de examen proportionale cu nota obtinuta.

Inscriere. Inscrierile se fac pe baza de: -a) Cerere, -b) Curriculum Vitae si -c) Copie dupa Diploma de Licenta -d) Un memoriu de 2-4 pg. continand: un raport de studii cu descrierea studiilor personale, domeniile de interes si proiectul studiilor in continuare . Se pot inscrie studenti care detin o diploma de licenta si care poseda cunostinte de baza din domeniul chimiei si a biologiei, sau care urmeaza deja cursurile unui alt masterat. Sunt admisi cel mult 10 studenti. Inscrierea si informatii suplimentare - la Institutul de Biochimie, din Splaiul Independentei 296, Bucuresti, Etaj 2, camera 323.